ارزیابی استفاده از مایع ظرفشویی جام 4 لیتری برای کنترل باکتری ها در اسفنج های آشپزخانه

یک روش آزمایشی برای ارزیابی اثر افزودن مواد شوینده تجاری مایع ظرفشویی به اسفنج های آشپزخانه برای کنترل رشد میکروبی شرح داده شده است.

ادعاهایی برای این نوع کاربرد در موردمایع ظرفشویی جام 4 لیتری  در سراسر جهان مطرح شده است.

در این ارزیابی، آشپزخانه های اسفنجی در بازار از ترکیبات ضد میکروبی پاک شدند.

سپس اسفنج ها با مجموعه ای از 7 میکروارگانیسم که شامل گرم مثبت، گرم منفی و مخمر بود تلقیح شدند. اسفنج های تلقیح شده با مواد شوینده طبق توصیه سازنده تیمار شدند و به مدت 16 ساعت در محیط انکوبه شدند. سپس میکروارگانیسم‌های زنده‌مانده با استفاده از روش مارپیچی یا صفحه‌ریزی اندازه‌گیری شدند.

آزمایش ها با استفاده از اسفنج های تمیز و اسفنج های آلوده به شیر خشک بدون انجام 0.5٪ (NFDM) انجام شد. اسفنج های تیمار پس از دوره انکوباسیون در غیاب NFDM، استاز یا کمی افزایش جمعیتی را نشان دادند.

افزایش قابل توجهی تا 3 log cfu/ml برای اسفنج‌های تیمار هنگام کثیف شدن با NFDM مشاهده شد. کاهش معنی دار آماری برای اسفنج‌های تمیز و اسفنج‌های آلوده به مشاهده شد که مواد شوینده‌ای که ادعا می‌کنند «اسفنج‌ها ضد» به اسفنج‌های تلقیح اضافه شدند، مشاهده شد.

آماری معنی‌داری بین شوینده‌هایی که ادعای «اسفنج ضد باکتریایی» دارند نیز مشاهده می‌شوند.

9998٪ و اسفنج های آلوده به NFDM (87.6-99.9٪) زمانی که شوینده هایی که ادعا می کنند “اسفنج ضد بیماری” به اسفنج های تلقیح شده اضافه شدند.

آماری معنی‌داری بین شوینده‌هایی که ادعای «اسفنج ضد باکتریایی» دارند نیز مشاهده می‌شوند.

اسفنج های آلوده به زمانی که شوینده هایی که ادعا می کنند “اسفنج ضد بیماری” به اسفنج های تلقیح شده اضافه شدند.

آماری معنی‌داری بین شوینده‌هایی که ادعای «اسفنج ضد باکتریایی» دارند نیز مشاهده می‌شوند.