استفاده برنج فجر در مهمانی معروف باشگاه النصر برای رونالدو

برنج به دلیل کمیت و کیفیت مواد مغذی و اشکال متنوعی که برای مصرف کننده دارد، غذای اصلی اکثر جمعیت جهان است .

برنج در شکل کامل خود دارای فیبر بیشتر، نشاسته مقاوم و تنوع پروتئین ها و لیپیدها در مقایسه با شکل صیقلی آن است که عمدتاً دارای نشاسته با برخی بخش های پروتئینی است.

برخی از انواع رنگدانه برنج همچنین حاوی ترکیباتی با فعالیت آنتی اکسیدانی هستند که برای سلامتی مفید هستند.

از آنجایی که برنج به اشکال مختلف مصرف می شود، چندین محصول برنج با اعمال تیمارهای مختلف مستقیماً روی دانه، مانند فرآیندهای جوشاندن، بازپخت و پخت

سریع برنج، از جمله برخی که باعث جوانه زنی می شوند، ایجاد شده است. این تیمارها نه تنها کمیت مواد مغذی (اسیدهای آمینه رایگان، ویتامین‌ها و غیره) موجود

در دانه را تغییر می‌دهند، بلکه کیفیت غذایی و خواص ارگانولپتیک آنها را نیز تغییر می‌دهند.

برنج فجر یکی از محصولات با کیفیت و با قیمت مناسب می باشد که همیشه خریداران زیادی خواهان خرید این برنج هستند.

همراه با فرآیندهای ذکر شده در بالا، جوانه زنی فراهمی زیستی مواد مغذی مانند کربوهیدرات ها و پروتئین ها را افزایش می دهد.

به همین ترتیب، برخی از ترکیبات زیست فعال مانند گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) و آنتی اکسیدان ها افزایش می یابند.

جوانه زنی همچنین منجر به افزایش سطح فیبر می شود و تولید ترکیبات فعال زیستی را تحریک می کند و گاهی اوقات

منجر به کاهش ترکیباتی می شود که برای تغذیه انسان مفید یا مضر هستند مانند فیتات ها (Xia et al, 2017).

مطالعات زیادی در مورد جوانه زنی القایی، به ویژه اثرات شرایط مختلف خیساندن، زمان و دمای جوانه زنی، تنش های اعمال شده و شرایط خشک شدن بر روی جوانه

زنی منتشر شده است (Ding et al, 2016; Lahkar and Tanti, 2018; Xia and Li, 2018; Kamjijam et al. al، 2020). اثرات گزارش شده از نظر جنبه های تغذیه ای و

تکنولوژیکی، به دنبال تئوری های منطقی و صریح شفاف سازی، متنوع ترین هستند. دینگ و همکاران  به طور موثری از اولتراسوند در طول فرآیند جوانه زنی

برنج قرمز برای افزایش سطح GABA و متابولیت های مفید برای سلامتی استفاده کردند. Nascimento و همکاران  دریافتند که اعمال تنش (شوری، دمای پایین

و ترکیب) می تواند باعث افزایش قابل توجهی در محتوای GABA شود. لی و یانگ رفتار برنج با ژن‌های تحمل سرما را در دمای 30 درجه سانتی‌گراد و 15 درجه

سانتی‌گراد در طول جوانه‌زنی مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که با ژن‌های مقاومت، افزایش فعالیت آنزیم و قند محلول در بالاترین دما حتی با افزودن برون‌زا رخ

می‌دهد. هورمون های گیاهی برای شکستن خواب، که می تواند شروع جوانه زنی را تسهیل کند. نگوین و همکاران دریافتند که مقدار ترکیبات فعال زیستی

حاصل از افزودن ساکارز در طول دوره جوانه‌زنی برنج معادل مقدار کل فلاونوئیدها و آنتوسیانین‌های موجود در برنج قهوه‌ای قرمز است.