دی متیل استرهای سیس و ترانس کروستین از محتویات زعفران سحرخیز نیم مثقال شناسایی شده اند.
ترکیبات مشابهی از سایر اعضای خانواده Iridaceae جدا شده است. گاردنیدین، ترکیبی که از گاردنیا به دست می آید، مشابه کروستین است.
اسانس حاصل از زعفران مخلوط پیچیده ای از بیش از 30 جزء است که عمدتاً ترپن ها و مشتقات آنهاست. مروری بر ترکیبات فرار زعفران منتشر شده است.
شاخص های هماتولوژیک (کاهش تعداد ائوزینوفیل، نوتروفیل و لنفوسیت) و عوامل پیشالتهابی در جوندگان تحت درمان با عصاره زعفران اثرات ضدالتهابی را نشان میدهند.
فعالیتهای ضددردی و ضد التهابی زعفران و ترکیبات شیمیایی آن، همانطور که در آزمایشهای حیوانی مورد مطالعه قرار گرفتهاند، بررسی شدهاند.
یک مرور سیستماتیک از دادههای کارآزماییهای تصادفیسازیشده و کنترلشده، 6 مطالعه را شناسایی کرد که معیارهای ورود را داشتند که مکملهای خوراکی ادویهها را برای آرتریت روماتوئید بررسی میکردند.
یک مطالعه دوسوکور زعفران 100 میلی گرم در روز یا دارونما را به مدت 12 هفته در 66 بزرگسال مبتلا به بیماری فعال با حداقل طول مدت بیماری 2 ساله ارزیابی کرد.
در مقایسه با دارونما، زعفران 4 مورد از 7 معیار پیامد را به طور قابل توجهی بهبود بخشید (028/0=P تا 001/0>P)، از جمله امتیاز میزان فعالیت گلبول قرمز، تعداد مفاصل متورم و درد.
اثرات پیشگیرانه مصرف 10 روزه مکمل زعفران بر درد عضلانی ناشی از ورزش با ایندومتاسین در یک کارآزمایی بالینی کوچک (N=39) مقایسه شد.
کور کردن شرکتکنندگان نسبت به درمان بعید است زیرا گروههای زعفران و دارونما دوز یک بار در روز دریافت میکردند. در حالی که گروه ایندومتاسین به رژیم دوز هر 8 ساعت پایبند بودند.
زعفران 300 میلی گرم یک بار در روز باعث کاهش شاخص های بیوشیمیایی (کراتین کیناز پلاسما و لاکتات دهیدروژناز) و نیروی عملکردی در مقایسه با دارونما شد.
دوره مداخله 12 هفته بود و کپسول زعفران خالص 100 میلی گرم در روز تجویز شد. درصد چربی بدن با هر یک از نشانگرهای زیستی ارزیابی شده همبستگی مثبت و معناداری داشت.